Nieuws

App Lekker Werk nu ook te koop via Mama Mascha
App Lekker Werk nu ook te koop via Mama Mascha
3-4-2018
De prachtige app die ons zusjesbedrijf LekkerWerk heeft gemaakt is nu ook te bestellen voor particulieren. Deze app zit boordevol recepten en praktische dagmenu's met boodschappenlijsten. Wil je gezonder gaan eten of afvallen? Dan is deze app echt wat voor jou. Bij aanschaf ontvang je bovendien een half uur gratis persoonlijk advies van onze diëtiste Marije. Dit kan gewoon via de app.Handig hè? Wat zit er in de app? -Héél veel lekkere gezonde recepten vor alle eetmomenten van de dag. -Weekmenu's met iedere daglekkere gevarieerde maaltijden van ontbijt tot diner. -Blogs metfeiten en fabels over gezonde voeding. -Contactmogelijkheid met onze diëtiste voor een persoonlijk voedingsplan enweekmenu. Kortom, stop met diëten en begin met lekker en gezond eten. Wij geven niet alleen advies maar gaan een stap verder en werken het voor je uit met echt praktische tips en recepten. Wil jij ook nooit meer verdwaasd om je heen kijken in de supermarkt en denken: "zucht, wat moet ik nu weer eten?" Wacht niet langer en bestel dan nu de app. De app kost 39,95 per jaar en dat is inclusief een half uur gratis advies van de diëtiste. Je kunt de app bestellen door ons via de contactpagina van deze website een berichtje te sturen. Jeontvangt daneen activatiecode en defactuur.http://www.foodtruckmamamascha.nl/contact Je abonnement wordt bovendien alleen verlengd na jouw expliciete goedkeuring. Je zit dus niet jarnelang aan vast. Alvast heel veel eetplezier gewenst!
Reisverslag van mijn culinaire trip naar Kopenhagen
Reisverslag van mijn culinaire trip naar Kopenhagen
11-12-2017
Een reisverslag vol tips en lekkere inspiratie! Afgelopen weekend vertrokken Maarten en ik een weekendje naar Kopenhagen. Ieder jaar maak ik een culinaire trip om nieuwe inspiratie op te doen.Na een heerlijk etentje onlangsin een Deens restaurant in Den Haag was ik wel erg nieuwsgierig geworden naar de Nordic Kitchen. Alhoewel Noma al een jaar gesloten is, is Kopenhagen echt een stad voor lekkerbekken. Vrijdag Vrijdagavond kwamen we aan in ons boetiekhotel: Sankt Annae. Een prachtig hotel dat echt op een fenomenale locatie ligt: vlak achter het prachtige Nyhavn.http://www.hotelsktannae.dkIn de gezellige lobby van het hotel bestelden we een wijntje en daarna nog één. Bij het afrekenen kwamen we er achter dat het hotel 20,- euro per glas rekende!!!! Oeps, de nasmaak van de wijn was wat bitter...Dus... Denemarken is duur en alcoholal helemaal. Bovendien ishet hotel best luxe. Deze 3 dingen bij elkaar pakten niet echt goed uit. 's avonds hebben we lekker makkelijk gegeten in een toeristich tentje aan de Nyhavn. Dat was best ok, maar geen aanrader. Almet al een gezellige maar dure avond! Zaterdag Zaterdag hebben we in ruim 16.000 stappen (lang leve mijn IWatch) de stad verkend. Tijdens het wandelen hebben we vooral veel streetfood geprobeerd. Gelukkig was het streetfood niet duur, dus was onze portemonnee niet zo schandelijk leeg aan het einde van de dag!De kerstmarkten zijn echt gezellig en bieden prima streetfood. Heerlijke flammenlachs bijvoorbeeld (rechtop staandezalmzijdes die worden geroosterd langs een houtgestookt vuurtje). Ook lekkere Gløgg (soort glühwein) en andere snacks zijn leuk om uit te proberen. 's Avonds gingen we naar een geweldige Foodtruckmarkt aan het water waar 40 foodtrucks en stands staan(gelukkig lekker overdekt, want het was koud). Geweldig gegeten en van alles geprobeerd. Super gezellige sfeer.Bovendien op een toplocatie in de stad aan het water. Helaas was het de laatste week dat de marktop die locatie mocht plaatsvinden, want zo'n toplocatie is natuurlijk erg aantrekkelijken dus worden er in 2018 appartementen gebouwd. Maar niet getreurd, de markt vindt vast een nieuw plekje. Zondag In Kopenhagen kun je ook fijnfietsen. De fietspaden zijn superbreed en het is lekker vlak. Zo kom je weer wat verder dan alleen in het centrum.Zondagmorgen hebben we eerst het Deens Designmuseum bekeken en even een kiekje van de kleine Zeemeermin gemaakt. Ik ben niet zo'n museumganger, maar Deens Design is natuurlijk wel heel mooi. De prachtige stoelen van o.a. Arne Jaconbsn waren mooi om te bekijken. Vervolgens zijn we lekker gaan brunchen in het Royal Smushi café. Brunchen op zondag is echt een ding in Kopenhagen. Leuk en gezellig. Het smushi café was een tipvan een kennis die ik graag aan jullie doorgeef. Smushi is een gekke samenvoegingvan Smørrebrod en sushi. Ze serveren lekkere kleine Deense hapjes op roggebrood. Leuk bedacht en het café is heerlijk kitsch ingericht. Een leuk plekje. http://www.royalsmushicafe.dk Na een lange fietsttocht door de wijken buiten het centrum en een pauzein het hotel (zonder wijn) zijn we naar de wijk Vesterbro gefietst. Een upcoming, hippe wijk, ook wel het Meatpacking district van Kopenhagen genoemd. Neem vooral even wat zijstraatjes mee en ontdek leuke plekjes. Op internet had ik gezochtnaar Deens eten voor een fatsoenlijke prijs. We kwamern uit bij Madklubben aan de Vesterbrogade. http://madklubben.dk/vesterbro/Op hun menukaart hebben ze een geweldige uitleg: 'Om uitstekend eten tegen redelijke prijzen te serveren hebben we wat moeten bezuinigen op andere dingen: we vermoeien je niet met lange verhalen over (de herkomst) van alle ingredienten.En we kiezen ons personeel op hun hartelijkheid en vrolijkheid, niet op hun kennis van de druiven in de wijn'. Wij vonden het een leuk en goed statement en het goede eten werd meer dan waargemaakt. Lekker Nordic en modern. Maarten had bijvoorbeeld gepocheerde zalm in een pittig sausje van karnemelk,kruidenolie en mierikswortel.Ik had steak tartare met pindakaas (!), radicchio en een heerlijk sausje van rode bessen en granaatappel. Leuk en verrassend!De inrichting is echt lekker Deens, mooie designstoelen etc., maar wel mooi warm. Echt een aanrader. Maandag Vandaag vertrokken we met volle magen en een zeer tevreden gevoel weer huiswaarts. De Nordic Kitchen is heerlijk, Kopenhagen is prachtig (ik hou zo van steden met water in het hart van de stad) en ik heb weer wat leuke ideeën opgedaan voor mijn werk. Ik denk dat ik in de kerstvakantie maar eens wat Smushi ga maken!
Foodtruck Mama Mascha
Healthy Sup & Food Night
4-6-2017
Samen met Tineke Merkus van Supskool Leeuwarden organiseer ik de Healthy Sup & Food Night op 30 juni a.s. Als oud bankiers en collega’s zijn wij beiden na een mooie bankcarrière het ondernemerschap ingestapt. Na jarenlang advies te hebben gegeven aan ondernemers zijn we nu ook zelf ervaringsdeskundigen. En dat bevalt ons uitstekend! We hebben voor deze speciale avond in juni de handen ineengeslagen en bieden een gezellig, sportief en gezond evenement aan: De Healthy Friday Night Sup & Food. We starten om 19.00 uur met een gezellige SUP Tour door de binnenstad van Leeuwarden en de Volgboot met muziek vaart met ons mee. Na het suppen staan er een paar lekkere gezonde hapjes klaar om ons weer op kracht te brengen en de verbranding gaande te houden. We gaan lekker chillen op onze billen en luisteren naar Mascha die een workshop gezonde voeding gaat geven. We gaan het dit keer niet gewoon hebben over de Schijf van Vijf, maar over alle verschillende soorten voedingsleer. Van ‘doe maar gewoon 250 gram groente’ tot Orthomoleculair en Ayurveda en de natuurvoedingsleer. Alle pluspunten en feiten komen voorbij zonder oordeel. Je kan na afloop zelf bepalen wat nu eigenlijk het beste bij je past. We eindigen met een korte quiz en de winnaar wint mijn kookboek Arbeidsvitaminen. Alle reden dus om je nu alvast in te schrijven. Tot 30 juni! Inschrijven kan viahttp://www.supskoolleeuwarden.nl/inschrijven-friday-night-sup/ groetjes! Mascha Perquin Foodtruck Mama Mascha en Tineke Merkus SUP Skool Leeuwarden
Sla helpt niet tegen ziekteverzuim?!
Sla helpt niet tegen ziekteverzuim?!
23-5-2017
Gezonde leefstijl promoten op het werk heeft geen zin?! De laatste dagen is er in het nieuws veel te doen geweest over een interview in Trouw met Allard van der Beek, hoogleraar epidemiologiearbeid en gezondheid. In het interview stelt van der Beek dat de werkgever er niet veel aan heeft om personeel te stimuleren om meer te bewegen, gezonder te eten of een cursus mindfulness te gaan volgen. Daarna deed BNR er nog een schepje bovenop door nog een geleerde te bevragen (hoogleraar IJmert Kant, Universiteit van Maastricht) die dezelfde mening was toegedaan. De opgeluchte reacties op social media waren niet van de lucht. We zijn weer gevrijwaard en het heeft toch allemaal geen zin om je best te doen om je medewerkers te stimuleren om gezonder te leven. En bedankt. Lekker dan. Gelukkig geeft van der Beek dan wel weer aan dat het, om andere redenen,goed is om medewerkers te stimuleren om gezonder te leven. Uit oogpunt van goed werkgeverschap. Nou ja, ok dat is een begin. Verder geeft hij ook toe dat lange termijn oplossingen zoals het verwijderen van de lift in het gebouw en het aanpassen van de omgeving wel degelijk zin hebben. Hij bedoelt kennelijk af te geven op kortdurende leefstijlprogramma's met te weinig begeleiding. Van der Beek ergert zich aan het feit dat gezonde leefstijl business is geworden en wil dat we ons vaker afvragen of iets bewezen effectief is. Kijk, now we are talking! Daar ben ik het nou eens even helemaal mee eens. Alleen het probleem is dat er nog weinig onderzoek is gedaan. Ik weet zeker dat als we dat gaan doen (en dat gaan we doen!)er zeer zeker zal blijken dat goede, lange termijn gerichteprogramma's wel zinvol blijken te zijn. Dan kunnen we ook het kaf van het koren scheiden en weten werkgevers wat ze wel en niet kunnen doen om het ziekteverzuim terug te dringen. Want je maakt mij niet wijs dat een beroepsbevolking met bijna 50% overgewicht en alle klachten die daaruit voortkomen niet leidt tot ziekteverzuim en dat dus het terugdringen van dat overgewicht niet zou leidentot minder verzuim en dus lagere kosten! Lees hier het hele interview met van der Beek: https://www.trouw.nl/samenleving/sport-op-het-werk-brengt-ziekteverzuim-niet-omlaag~a21af434/ En het artikel dat verscheen op de website van BNR: https://www.bnr.nl/nieuws/ondernemen/10323409/verzuim-voorkom-je-niet-met-sla-en-yoga
Foodtruck Mama Mascha
Gratis inspiratieworkshop Duurzame Inzetbaarheid op 19 april
10-3-2017
Locatie : Balthasar Bekkerwei 90 te Leeuwarden (pand Omnyacc Synergie) Kosten : € 47,50 (gratis voor klanten) Opgeven : Via mascha@foodtruckmamamascha.nl Herken je het volgende: Je bent verantwoordelijk voor het thema Duurzame Inzetbaarheid in de organisatie en weet nog niet hoe je dit handen en voeten moet geven; Je wilt graag weten waar in jouw organisatie het speerpunt moet liggen en hoe je dit kunt aanpakken; Je organisatie onderneemt veel activiteiten bijvoorbeeld op het gebied van vitaliteit, maar je mist een kapstok, een groter geheel; Je wilt de medewerkers graag zelf tot actie aanzetten om te werken aan hun inzetbaarheid; En wil je: Gebruik maken van de oriëntatiescan (= half uur huiswerk vooraf) waarmee je snel een focus op aandachtspunten in jouw organisatie krijgt? Inzicht in de kosten en baten van Duurzame Inzetbaarheid? Inzicht in middelen die andere organisaties al inzetten en zodoende ideeën opdoen en leren van elkaar? Ontdekken hoe je concreet aan de slag kunt met Duurzame Inzetbaarheid binnen jouw organisatie? Nog nooit volgden veranderingen elkaar zo snel op, kijk maar naar de technische en digitale ontwikkelingen die je dagelijks in je (digitale?) krant tegenkomt. Wat betekent dit voor de organisatie en haar medewerkers? Hoe kan een organisatie er voor zorgen dat medewerkers wendbaar (Agile) worden en haar medewerkers hierbij faciliteren? En welke verantwoordelijkheid heeft de medewerker hier zelf in? Allemaal vragen die in deze workshop aan de orde komen. We schetsen een beeld van Duurzame Inzetbaarheid en maken een link naar jouw organisatie. Want je doet al meer op dit terrein dan je denkt! Als partners van het NPDI maken we gebruiken van diverse instrumenten, zoals de KoBaDI-tool, de oriëntatiescan en het Huis van Werkvermogen. Voorafgaand aan de workshop krijg je een inlogcode toegestuurd, waarmee je toegang krijgt tot de Oriëntatiescan. Deze scan bevat vragen over het personeelsbeleid binnen jouw organisatie, en geeft je daarmee een instrument in handen om je speerpunten boven tafel te krijgen. Ook maken we een verbinding met de kosten-baten van Duurzame Inzetbaarheid. Want waar is de meeste winst te behalen binnen je organisatie? Tijdens de workshop gaan we met deze resultaten aan de slag: je krijgt een duidelijk beeld van de uitkomsten, gaat hierover in gesprek met andere deelnemers en krijgt inzicht hoe je er direct mee aan de slag kunt. Concreet en direct inzetbaar! De workshop wordt gegeven door Martha Buning, Goska Sixma en Nienke Schaap. Adviseurs die jaren werkzaam zijn met en voor mensen in organisaties. Zo helpen ze organisaties om meer grip te krijgen op de inzetbaarheid van medewerkers. Ze zijn tevens partner van het NPDI, een kennisnetwerk van adviseurs, organisaties en kennisinstellingen als TNO. Daarnaast zal voedingsdeskundige Mascha Perquin praktische tips geven voor het gezond lunchen op de werkvloer. We sluiten de inspiratie workshop daarna af met een gezonde lunch, die zij voor ons klaarmaakt. Eventueel kun je de lunch ook meenemen voor onderweg. Wat de deelnemers hebben gezegd over de laatste workshop: # mooie methode # enthousiasme, goed systeem, tips, positief # mooie spiegel, zelfinzicht # enthousiasmerend, duidelijk opgebouwd # mooie inzichten, goed toepasbaar # helder en zet aan het denken # zeer interessant, handvatten voor bedrijf, maar ook voor mijzelf # goed theoretisch kader, waarin ik als medewerker midden in zit
1 2 3 4 5 6 >